the making of the DAFinMINIATUUR promo.

THE MAKING OF het DAFinMINIATUUR PROMOTIE MODEL (in kleine oplage)

Toen de vorige editie van de website "dafinminiatuur.come2me" onder verzamelaars goed bleek aan te slaan heb ik samen met een andere DAF verzamelaar besloten in een kleine oplage een eigen DAFINMINIATUUR promotiemodel uit te geven.
De vakkundige hulp moet je natuurlijk niet vlak bij huis gaan zoeken, als er aan de andere kant van de wereld een specialist in herstelwerkzaamheden aan minituur modellen (en DAF in het bijzonder) woont. Zodoende werd Wim vd Berg uit de Verenigde Staten, alias Dr.Dinky, bij dit project betrokken. Wim had ook al een aantal hele nette replica's van de "HEINEKEN DAF 600" voor me gemaakt en dus stond zijn vakmanschap buiten kijf.

De keuze viel op een DAF 33 bestel, simpelweg omdat je daar het meeste reclame materiaal op het dak kwijt kon. Omdat ik persé wilde dat het promotiemodel op basis van een oude DAF 33 bestel werd gemaakt, moest ik er eerst voor een zo zacht mogelijk prijsje een aantal opknappers op de kop tikken via diverse veilingsites. Die heb ik verpakt en opgestuurd naar Amerika.

Zoals zichtbaar is, waren de opknappers best behoorlijk ingepakt, maar de Nederlandse of de Amerikaanse post is niet zo zorgvuldig met het pakket omgegaan, want de opknappers kwamen nog gebutser in de Verenigde Staten aan dan ik (en ook Wim) verwacht had. Wim mopperde wel even, maar ging even zo goed vakkundig met de herstel werkzaamheden aan de slag. Eerst heeft hij het hele stel gezandstraald tot dat ze weer helemaal van blank metaal waren.

Daarna begonnen de herstel werkzaamheden, die vooral in de bodemplaten en de achterste treeplank zaten.

Vervolgens werd het hele stel in de primaire kleur van de website gespoten.

Ondertussen waren Wim en ik digitaal wat aan het steggelen hoe de opdruk moest worden en werden er enkele proeftransfers gemaakt.

Na wat over en weer gemail werd een versie gekozen en kon Wim beginnen aan de afwerking. In de tussentijd was ik in Nederland bezig met het ontwerpen en vervaardigen van een speciaal doosje voor deze promo.


Het resultaat mocht er zijn, want Wim stuurde het geheel (min één voor zich zelf uiteraard) beter verpakt op naar Nederland. Via deze site, de jaarlijkse DAF beurs in Asten en zelfs een paar via eBay en marktplaats zijn de modellen verkocht.De modellen zijn inmiddels allemaal verkocht en er zullen er na deze eerste 11 ook geen meer bijgemaakt worden.
                                              
Op 19 juli 2014 overleed Wim van den Berg, alias Dr.Dinky, namelijk op 58 jarige leeftijd in zijn woonplaats Dane, in de Verenigde Staten, aan de gevolgen van alvleesklierkanker.
Wim was ook verantwoordelijk voor de kopieën van de "Heineken DAF"  en hij leverde ook transfers voor de "Lions International" DAF. Wim bedankt voor de mooie modellen.

om terug te keren naar de home page, klik hier.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

dafinminiatuur | Antwoord 28.06.2015 16.40

Ik zal van de week even voor je kijken wat ik nog heb en dan antwoord ik je via onderstaand mailadres.

Fabian Adriaansen | Antwoord 28.06.2015 16.29

Goedendag. Ik ben op zoek naar folders/boekjes/modellen van de DAF66. Zou u mij kunnen mailen(fs.adriaansen@telfort.nl) over de mogelijkheden? Mvg, Fabian

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

13.07 | 15:12

Dag Ruud,, excuses voor de vertraging, dit groene overgspoten model heb ik nog wel. Als jouw interesse nog actueel is, hoor ik het graag.

...
28.06 | 15:04

Dag Ruud, ik beheer deze site in mijn vrije tijd. De laatste weken heb ik weinig vrije tijd gehad. Ik ga kijken voor je of ik hem nog kan vinden in de voorraad.

...
18.06 | 11:59

hallo ; ik ben nu gestopt met het verzamelen van mijn lion cars en heb nu nog een daf 36 plus eurotrailer te koop . met reclame van zwaardermaker karvan cev

...
17.06 | 23:54

Kan ik de groene kopen?

...
Je vindt deze pagina leuk
Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE